Metos köksplanering – målet är ett effektivt och fungerande professionellt kök

Vi strävar efter att erbjuda köksplanering som säkerställer att ditt nya professionella kök är inte bara funktionellt och effektivt, utan också långsiktigt hållbart och ergonomiskt för användarna. Genom vår expertis inom planering av professionella kök får du tillgång till både vår omfattande erfarenhet inom branschen och den senaste kunskapen om nya trender och utmaningar inom professionella köksfunktioner. 

Genom att använda sakkunnig köksplanering ser vi till att ditt professionella kök fungerar optimalt på lång sikt. Vi förutser framtida behov genom att integrera aspekter som el- och vattenpriser, energieffektivitet, kund- och personalflöden, maträtter och mycket mer i våra planer. 

Ett effektivt och fungerande professionellt kök är mer än bara summan av dess utrustning. Lönsamheten i din investering beror inte enbart på priset på enskild utrustning, utan även på hur väl valda utrustningen kan påverka antalet anställda som krävs. Vår köksplanering är inte enbart en fråga om att placera ut utrustning, utan handlar om att skapa en helhetslösning som är anpassad efter dina specifika behov, och där varje del av köket är optimerad för effektivitet. Vi tar hänsyn till faktorer som logistik, mångsidighet och processoptimering för att säkerställa att ditt kök är både effektivt och användarvänligt. 

Vårt mål är att planera ett kök där arbetet flyter smidigt från en arbetsuppgift till nästa och där ergonomin är optimal för de som arbetar där. Med Metos köksplanering kan du vara säker på att ditt kök inte bara uppfyller dina behov idag, utan även är redo för morgondagens utmaningar. 

Alla professionella kök är lämpliga för vår köksplanering 

Vi utför årligen hundratals köksplaner för olika typer av professionella kök och storkök. Vårt arbete omfattar planering för olika restauranger såsom kedjerestauranger, fine dining-etablissemang, snabbmatsrestauranger, personalrestauranger, kaféer, barer och stationsrestauranger. Dessutom planerar vi kök för köpcentrum, butiker, daghem, skolor, sjukhus och myndigheter. En betydande del av vår köksplanering ägnas också åt att planera produktionskök och olika produktionsenheter för livsmedelsindustrin. 

Varje kök planeras individuellt utifrån kundens specifika behov och önskemål, oavsett om det är ett mindre kök eller ett stort centralkök. 

Grunden för att planera ett effektivt professionellt kök är att förstå matlagningens processer och att ha en god kännedom om de tekniska möjligheterna.

Internationell kompetens – med lokal expertis 

Som ett internationellt företag och marknadsledare i Norden kan vi erbjuda en global synvinkel och erfarenheter från hela världen när det gäller köksplanering. Trots vårt globala perspektiv är vi starkt förankrade lokalt. 

Vår köksplanering är en del av den totala projektleveransen. Vi arbetar nära andra leverantörer som kunden väljer, såsom inredningsarkitekter, för att säkerställa en sömlös och så effektiv process som möjligt. 

Köksplaneringen av ett professionellt kök är gratis för kunden som en del av den totala leveransen av projektet. Vår köksplanering samarbetar intensivt också med andra leverantörer som kunden anlitar, till exempel inredare.

Produktsymboler och dimensionsritningar för köksplanering 

Våra produktsymboler är utformade för dem som planerar kök med hjälp av AutoCAD eller Revit. Du hittar symbolerna på produktsidorna under fliken "Bilagor" för varje produkt. Dessa symboler visar mått, kopplingsinformation och placering för varje apparat. 

I dimensionsritningarna inkluderas förslag på vatten-, avlopps- och elanslutningar som krävs för utrustningen i den totala leveransen. Dessa ritningar är avsedda för specialiserade planerare (VVSE) och byggare. Dimensioneringen utförs efter beställningen och ingår i priset för leveransen. 

Besök vår webbutik för att få tillgång till dessa resurser och för att utforska vårt sortiment. 

Det är en god idé att involvera köksplaneringen i projektet genast från första början. Vill du veta mer om vår köksplanering?

Kontakta oss

Rör dig i köket redan i planeringsstadiet 

Genom virtuell modellering blir det lättare att visualisera lokalen, utrustningen och möblerna samt att bedöma ergonomin. Med den senaste tekniken kan du röra dig virtuellt i köket redan under planeringsfasen, vilket ger dig en verklig uppfattning om hur det är att arbeta där. För våra planerare på Metos är AutoCAD och Revit-planering en del av vardagen. Den senaste planeringstekniken gör arbetsflödet smidigare och tack vare tekniken kan vi säkerställa att planerna fungerar. 

Skanna koden med din telefon och prova själv: 

Att tänka rätt från början och adressera alla vardagliga utmaningar redan i planeringsstadiet är av yttersta vikt. Det är i denna fas som grundstenarna läggs för ett effektivt och funktionellt kök som möter behoven och kraven hos dem som kommer att arbeta där dagligen. Genom noggrann analys och förståelse för de specifika kraven kan vi säkerställa att varje detalj i köksplanen är genomtänkt och optimerad för att skapa en smidig och effektiv arbetsmiljö. Att investera tid och resurser i planeringsstadiet kan bidra till att undvika problem och kostsamma ändringar i framtiden, samtidigt som det säkerställer att köket är väl anpassat för sina användare och deras dagliga rutiner. 

Köket är alltid viktigt för kunden. Därför är varje uppdrag av lika stor betydelse också för oss.

Läs artikeln

Våra experter i din tjänst

Who is

kundcenter
08-775 8585
offert@metos.se

Who is 2

kundcenter
08-775 8585
offert@metos.se

Du kan också planera ditt kök själv

Metos applikation Professional Kitchen Planner är enkel att använda för att designa ett professionellt kök som passar dina behov bäst. Läs mer och ladda ner applikationen från länken nedan.