På Metos Center är du välkommen att utforska, lära dig och låta dig inspireras.

Metos Center är en central plats för experter inom den professionella köksbranschen och erbjuder den största utställningen av professionell köksutrustning i Finland. Varje år välkomnar centret tusentals experter från Finland och utomlands inom köksbranschen. Under årens lopp har Metos Center varit värd för kundevent, tester, utbildningar, seminarier och mässor. Det har varit en plats där våra kunder har utvecklat sina koncept, recept och kompetens, vilket har bidragit till att effektivisera deras verksamheter. 

Metos Center, som är beläget i anslutning till vårt huvudkontor i Kervo, fungerar som ett skyltfönster för branschens senaste innovationer och trender samt för den bästa professionella köksutrustningen. Förutom hundratals professionella köksapparater finns det också ett testkök, ett auditorium, konferensrum och restaurangen Maku för personalen.  

“Vi har även ett mindre Metos Center i Stockholm där ni tillsammans med våra kockar/ utbildare kan testa maskiner med tillagning anknuten till er verksamhet.” 

- Richard Hunter, utbildningsansvarig 

Testa på plats 

Ta dig tid att besöka oss och testa själv hur utrustningen och processerna fungerar. Det ger dig en bättre förståelse för dina behov i ditt professionella kök och varför vissa produkter kan vara mer lämpliga än andra. 

Kontakta oss via formuläret nedan för att boka ditt besök. 

Kontakta oss

Innovationer och kunskapsutveckling i det professionella köket 

Vårt mål är att stödja våra kunder på deras resa mot framgång. Därför erbjuder vi dig möjligheten att besöka Metos Center, där du kan testa och utforska nya utrustningslösningar och produktionsprocesser inom matlagning, hantering av råvaror och skapande av egna koncept. Här kan du även förbättra din kompetens och utbilda dina anställda i ämnen som energieffektiv matproduktion. 

Metos Center är en samlingsplats för experter inom branschen, där kunskap delas och nya idéer föds. Kom och utforska möjligheterna med oss! 

Metos Center är en mötesplats för branschexperter.
Metos mässa hölls oktober 2022 och ​​​​​​​nästa gång är 9.-10. oktober 2024 

Professionell utbildning med branschexperter på Metos Center 

Våra utbildningar på Metos Center är utformade för att ge dig djupgående kunskaper om utrustningens funktioner och hur du effektivt, säkert och energieffektivt använder den. Med våra erfarna köksmästare och kunniga utbildare på plats kan du och dina anställda lära er att dra nytta av utrustningens automatiserade funktioner och öka er kompetens inom branschen. 

Observera att vi tar ut en avgift för skräddarsydda tillfällen som våra utbildare håller. Kontakta oss för att boka din utbildning idag! 

Metos Centers utställning

I vårt center hittar du en omfattande utställning som visar upp en del av vårt breda sortiment, inklusive de senaste innovationerna och branschens bästa lösningar. Utforska vårt stora urval av utrustning, från de senaste nyheterna till de mest populära valen bland professionella kök. Vill du besöka vårt center? Kontakta regionchefen eller den ansvariga för nyckelkunder i ditt område. 

Restaurang Maku

Vår fina personalrestaurang, Restaurang Maku, belägen i Metos Center, erbjuder utsökta måltider i en härlig atmosfär. Restaurangen fungerar även som en demonstrationsmiljö där nya lösningar ofta testas och där besökare kan utforska olika utrustningar och redskap i en verklig köksmiljö. 

Auditorium och konferensrum

I Metos Center finns ett auditorium som rymmer 70 personer och som kan användas för träningar och seminarier. Centret har också mötesrum. I konferensrummen ryms beroende på rummet cirka 10–40 personer. Fyll i kontaktformuläret om du vill ordna ett möte i våra lokaler.

Metos Centers testkök 

På Metos Center har du tillgång till två testkök, Demo och Testkök, och dessutom finns flera demostationer i den öppna utställningslokalen. Dessutom kan du använda det kombinerade testköket och konferensrummet Major. 

I Demo-köket finns permanent utrustning som inkluderar Europas främsta pizzaugn som är vedeldad, Metos Marana, marknadsledande Metos iCombi-kombiugnar och iVario-matlagningssystemet. Vid behov kan vi även installera annan utrustning för testning. I den öppna utställningslokalen demonstreras vårt sushikoncept, street food-koncept, pizzakoncept, tryckfritös, Proveno-grytor, utrustning för kaffe och glass, samt en drinkbarstation. Vissa av dessa kan kombineras med egenkontrollsystemet, som också finns tillgängligt i centret. 

För närvarande kan våra Proveno-grytor användas i testköket, vilket ger en utmärkt möjlighet att testa olika matproduktionsprocesser och att förbättra effektiviteten. 

Vi kan anpassa utrustningen i testköket efter dina behov så att du kan testa dina egna koncept och utrustningslösningar i vår testmiljö. 

Metos Center är en utmärkt miljö för att se den senaste utrustningstekniken.  Det allra viktigaste är ändå alltid kunden samt välsmakande mat som är en upplevelse i sig.

Metos Outletbutik

I samband med vårt huvudkontor hittar du förutom Centret också vår Outletbutik, som huvudsakligen betjänar vardagar kl. 8.00–15.30, med vissa undantag.
I Outletbutiken säljs utrustning och möbler som har använts på mässor, utställningar och andra evenemang och som är så gott som nya. Sortimentet byts ut i snabb takt och varierar därför dagligen. Utrustningen som kommer till försäljning är i stort sett nästan oanvänd och tekniskt felfri. På grund av de förmånliga priserna finns det en stor efterfrågan på produkterna. Råkar du komma vid rätt tidpunkt kan du göra verkliga fynd! Till skillnad från ny utrustning, som har normal 12 månaders användningsgaranti, ger vi denna utrustning en funktionsgaranti.

Kontrollera före ditt besök att Outletbutiken är öppen. Öppettiderna inklusive undantag finns på Outletbutikens sidor. I webbutiken hittar du också utrustning som säljs i Outletbutiken. 

Besök oss och utnyttja lokalerna!