Metos produktsortiment  

I Metos produktsortiment ingår våra egna apparater för professionella kök, tillverkade i fabriker i Finland av högsta kvalitet – inklusive världens bästa grytor. Dessutom erbjuder vi marknadsledande internationella och högt ansedda varumärken samt professionell köksutrustning av hög kvalitet från noggrant utvalda partners. 

Den breda variationen av produkter i Metos sortiment är delvis resultatet av vår över hundraåriga historia. Vissa apparater i vårt sortiment – som exempelvis de branchledande diskmaskinerna för professionella kök från Wexiödisk – har från början varit våra egna produkter och har sedan utvecklats till välkända varumärken på marknaden. 

Vi har också en lång historia av samarbete med en rad marknadledande märken inom professionella kök. Hällde har exempelvis varit vår partner i över ett halvt sekel, och Rational, vars ugnar är välkända och respekterade över hela världen, har varit i sortiment sedan deras begynnelse. 

 

Andra tillverkares produkter i Metos urval 


Vilka nya apparater som väljs in i vårt sortiment bygger på vårt kunnande och våra uppfattningar, grundade på fenomen och trender inom branschen samt kundernas behov. Marknadsundersökning är en av de viktigaste uppgifterna för våra kunniga produktchefer. I detta arbete beaktas bland annat branschens och omvärldens utveckling, hållbarhet, vårt mål att vara ledande inom utvecklingen och vårt uppdrag att hjälpa våra kunder att lyckas. 

Vi inkluderar produkter från andra tillverkare i vårt sortiment endast efter noggrann övervägning. Innan ett nytt varumärke blir en del av Metos produkturval genomgår det en noggrann urvalsprocess. Produkten måste uppfylla strikta kriterier. 

Alla produkter måste genomgå noggranna tester för att bli godkända som en del av Metos högkvalitativa urval. Vi är mycket kritiska – utrustningen måste leva upp till våra löften.

Metos logotyp på utrustningen är ett löfte om hög kvalitet


Innan vi inkluderar produkter från andra tillverkare i vårt sortiment genomgår utrustningen en rigorös testning. Vi granskar noggrant produkternas bakgrund och samlar in dokumentation om dem, såsom underhållsinstruktioner, bruksanvisningar, reservdelslistor och tekniska specifikationer, för inspektion. 

Vårt eget tekniska supportcenter kontrollerar utrustningen noggrant och utför detaljerade tekniska tester för att säkerställa dess pålitlighet och kapacitet. Testningen av pålitligheten omfattar bland annat elektrotekniska och mekaniska aspekter. Vid kapacitetstestningen verifierar vi faktiska förbrukningsdata för att säkerställa att utrustningen lever upp till de angivna kapacitetskraven. Inspektionsprotokoll upprättas efter varje test och granskas tillsammans med leverantören. Hela testprocessen kan vara lång innan produkten slutligen godkänns av Metos och tas in i sortimentet. 

Metos tekniska expertis håller högsta kvalitet och våra tekniska handledningar används och efterfrågas av många inom branschen. 

Vi genomför  även driftstester på utrustningen i verkliga miljöer där råvaror tillagas med utrustningen för att få jämförelsedata, som till exempel gräddningstider. Vi mäter också energiförbrukningen hos utrustningen. Ibland skickar vi även utrustning till kunder för testning där vi kan utföra belastningsprov. En av våra testplatser är vår egen restaurang Maku i Metos Center. 

Vi bedömer inte bara utrustningen och dess tekniska egenskaper utan även leverantörerna. Leverantörernas kvalitetssäkringsarbete påverkar vår urvalsprocess. Deras värderingar och hållbarhetsprestanda är viktiga bedömningskriterier för oss, och vi undersöker dem genom en hållbarhetsbedömning av leverantörerna. 

 
 

När du köper Metos-utrustning, köper du ett komplett servicepaket


När du investerar i professionell köksutrustning från Metos, så köper du inte bara en produkt. Varje enhet som du väljer från Metos har genomgått en noggrann teknisk inspektion för att säkerställa dess kvalitet och prestanda. Utöver själva utrustningen inkluderas även en rad tjänster för att säkerställa dess långsiktiga funktionalitet och ditt företags behov. 

Du kan förvänta dig en omfattande service som inkluderar reservdelar, teknisk support, installationshjälp och skräddarsydd utbildning för användning av utrustningen. Vi strävar också efter att möta dina specifika behov, exempelvis genom att erbjuda träning kring energieffektivitet för din utrustning. Dessutom ingår livscykeltjänster såsom regelbundet underhåll, reparationer och slutligen återvinning av utrustningen. 

All utrustning som säljs av Metos omfattas av minst ett års garanti för att ge dig extra trygghet och förtroende för din investering. 

När du väljer Metos får du inte bara en produkt, utan även tillgång till vår breda expertis och support från hela organisationen. 

Vill du veta mer om Metos tjänster? Besök vår hemsida för ytterligare information. 

Metos egen tillverkning 


Metos har en egen fabrik i Kervo och en möbelfabrik i Sorsakoski. Vår egen tillverkning inkluderar bland annat världens bästa grytor och tillbehör till dem, samt möbler för professionella kök. Utvecklingen och testningen av Metos egna produkter sker i Finland, med en bred kompetens och stolthet över vårt yrke som har ackumulerats under över hundra år. 
Vi erbjuder skräddarsydda paket för att säkerställa att helheten fungerar och är optimal för kunden.

Metos WD - diskmaskiner av hög kvalitet från Wexiödisk 


Wexiödisk var ursprungligen en del av Metos-gruppen och specialiserade sig på att designa, tillverka och marknadsföra diskmaskiner för professionella kök. Genom åren har företagen samarbetat både inom produktionen av diskmaskiner och utvecklingen av utrustningen. Idag är Wexiödisk, baserat i Växjö, Sverige, den ledande aktören inom diskmaskinsbranschen i Norden. Sedan företaget grundades 1972 har man haft fokus på att hantera livscykelkostnaderna för diskning och har framgångsrikt utvecklat flera lösningar för att minska vatten-, energi- och tvättmedelsförbrukningen i professionella kök. Wexiödisks diskmaskiner distribueras genom två huvudsakliga kanaler: antingen via Metos egna försäljningsenheter eller genom importörer runt om i världen. 
 

Utrustning från tillverkare inom Ali Group via oss 


Vi en del av den globala koncernen Ali Group, världens största inom sin bransch, vilket gör att vi kan erbjuda är våra kunder bekvämt tillgång till varumärken som ägs av Ali Group. Varje utrustning i vårt sortiment går igenom samma noggranna godkännandeprocess. 

I samarbete med bl.a.: