Metos som arbetsgivare 

Metos sätter stor vikt vid att skapa en positiv arbetsmiljö för sina anställda och strävar efter att kontinuerligt förbättra arbetsupplevelsen genom samarbete med sin personal.
För att säkerställa en god arbetstagarupplevelse fokuserar Metos på följande områden: omfattande introduktion för nya medarbetare, tillhandahållande av meningsfulla arbetsuppgifter, främjande av en positiv arbetsplatskultur med samarbete och ömsesidig respekt, stöd från ledare som är engagerade och lyhörda, skapande av en hälsosam och trygg arbetsmiljö, samt att prioritera anställningsstabilitet med en genomsnittlig anställningstid på 12 år. Genom att fokusera på dessa områden strävar Metos efter att vara en ansvarsfull arbetsgivare som erbjuder en givande och hållbar arbetsmiljö för sina anställda. 
 
Läs mer om möjligheter till praktik, examensarbete  och sommarjobb på våra verksamhetsställen.

ETT ARBETE DU TRIVS MED

För Metos är det av yttersta vikt att utveckla arbetet så att det löper smidigt. Vi har trevligt på jobbet för att vår arbetsgemenskap är öppen, vi hjälper varandra framåt i arbetet och vi är vänliga mot varandra. 

KARRIÄRUTVECKLING  

Sträva mot att bli en expert inom den professionella köksbranschen. Genom varierande uppgifter och projekt ges du möjlighet att utveckla din kompetens och expertis. 

FRITIDSMÖJLIGHETER

På fritiden kan du delta i hobbyklubbar, utnyttja motions- och kulturförmåner och använda semesterstugor.

FRISKVÅRD TILLSAMMANS

Enheterna ordnar gemensamma friskvårdsdagar. Då lägger vi arbetet åt sidan för en stund och njuter av att umgås.

”Det finns en otrolig vi-anda här på Metos. Jag har precis börjat på företaget och det är trevligt att alla vill hjälpa mig att lära mig allt nytt och försöker stöda om jag har problem, trots att de själva har mycket att göra. Metos är också ett välkänt varumärke i HoReCa-branschen och därför har det gått utmärkt att kommunicera med kunderna. Umgänget med kunderna utstrålar en ömsesidig respekt och att vi arbetar för samma mål.”


– Ville, regionchef

Mångfald och inkludering 


Vi strävar efter att skapa en arbetsplats där varje individ känner sig respekterad och hörd, oavsett ålder, kön, nationalitet eller andra bakgrundsvariabler. För oss är mångfald en tillgång och en central del av en framgångsrik organisation. 
 

Kontinuerlig förbättring av arbetsmiljön 

 

Vi strävar efter att ständigt förbättra arbetsmiljön för våra anställda. Genom regelbundna personalundersökningar, utförda av vår samarbetspartner, samlar vi in ärlig och värdefull feedback från våra medarbetare om vad som fungerar bra och vad som kan förbättras. Denna feedback används för att driva utvecklingsinitiativ både på företags- och enhetsnivå, och vi följer upp genomförandet av åtgärderna i vårt dagliga arbete. 

Genom att säkerställa en trygg och ergonomisk fysisk arbetsmiljö och kontinuerligt förbättra vår digitala infrastruktur, strävar vi efter att skapa en ännu bättre arbetsupplevelse för alla våra medarbetare.  

Ett unikt nätverk av experter 

 

Medan vi har utvecklat tjänster för hela livscykeln för det professionella köket och inrättat vår egen tillverkning av utrustning, har vi också skapat ett unikt nätverk av experter. Att satsa på långsiktig produktutveckling och tillverkning samt att erbjuda olika branschtjänster kräver en mångsidig kompetens, vilket är en av våra grundläggande värderingar. 

Teknologiska framsteg som digitalisering, automation och artificiell intelligens påverkar också utvecklingen inom den professionella köksbranschen. Dessa förändringar utmanar oss att ständigt utveckla vår expertis för att vara branschledande. Vi söker kollegor som är öppna för samarbete, passionerade för den professionella köksbranschen och har en kundorienterad inställning. 

Mångsidiga arbetsuppgifter


Med sitt omfattande verksamhetsområde erbjuder Metos en mångfald av arbetsuppgifter som sträcker sig från planering till montering, försäljning, utbildning, underhåll, lagerhantering, marknadsföring, och olika administrativa uppgifter. Vi strävar efter en öppen arbetsgemenskap där lärandet är ständigt närvarande och uppmuntras. 

"Jag gillar att vi har flexibel arbetstid och frihet i arbetet. Jag tycker det råder en otroligt bra anda här på Metos, man hälsar på arbetskamraterna och alla är vänliga mot varandra."

– Anne, logistikanställd

”Jag anser att Metos är ett stabilt företag där saker och ting sköts bra. Jag uppskattar också att företaget beaktar de anställda och deras förmåner på ett utmärkt sätt. ”

–Admiro, svetsare

"Jag gillar särskilt att det finns goda möjligheter att avancera och vidareutbilda sig här. Företaget stöder och uppmuntrar om man vill vidareutbilda sig eller är intresserad av mer utmanande uppgifter. Jag vill också nämna flexibla arbetstider och uppmuntrande kolleger som man kan vara helt sig själv med."

– Anna-Kaisa, arbetsledare

Lediga tjänster 


Vi är alltid intresserade av att välkomna nya talanger till vårt team, särskilt de som delar vår passion för branschen och har en stark kundfokuserad attityd. Se nedan för våra aktuella lediga tjänster och skicka gärna in din ansökan om du tror att du kan vara en bra spelare för vårt team.  

Hoppas vi ses! 
Metos har i hundra års tid hjälpt professionella kök.