Purees bekvämt och snabbt med en kombigryta

2023-09-23 10:46
Puré-set för grytor

Purees bekvämt i en kombigryta med puré-set

Med en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1922 har Metos omfattande erfarenhet av tillverkning av olika blandningsverktyg för kokgrytor, både i massproduktion och skräddarsydda lösningar. Mat i grytan har blandats med en horisontell mixer, en överhängande mixer fäst vid ett planetkugghjul som en stativmixer, en överhängande axeldriven mixer och en botten-driven mixer - som i nuvarande modeller. Och låt oss inte glömma den fortfarande vanligaste mixern, den manuella omrörningspaddeln, vars material endast har förändrats från trä till vinyl.

Våra nuvarande kombigrytor kan knåda deg, vispa grädde och allt däremellan. Tunga blandningsuppgifter är nu nästan helt automatiserade förutom släta purésoppor, som ofta uppfattas göras främst i blandningsmaskiner eller genom manuell omrörning med en handmixer i kokfasen i pannan. Att krossa mindre mängder med en handmixer på spisen i en kastrull är enklare, men att hänga en stor handmixer över matlagningsspisen är ergonomiskt utmanande och kräver styrka. Grunden för vårt utvecklingsarbete har fortfarande varit att eliminera onödiga överföringar mellan enheter och tunga arbetsmoment som har skett med kombigrytor.

Puré-set för grytor

Våra kockar har utvecklat puré-set för våra 40-100 liters kombigrytor, som eliminerar nästan all tung manuell arbete från processen och kan förkorta produktionsprocesserna med upp till en femtedel av den ursprungliga tiden. Till exempel kan tillverkning av morotssoppa börja genom att hälla och koka hela morötter i pannan. Medan morötterna kokar byts locket på kombigrytan ut mot ett speciell mixerlock och handmixern fästs på hållaren på locket. Puréerna är klara på rekordtid och resultatet är utmärkt.

Metos puré-set finns tillgänglig för Viking och Proveno kombigrytor i storlekar från 40 till 100 liter. Priser finns på vår webbutik. Puré-set kan också eftermonteras på dessa kombigrytor. För mer information, fråga din lokala återförsäljare, våra tränare eller vårt Metos-försäljningsteam.

Vår utbildningstjänst hjälper dig att använda din utrustning effektivt.
Metos utbildningstjänst ger verktyg och nya perspektiv för professionella kök
Energieffektivitet i profsskök
Tio förslag för att spara energi i professionella kök
Servicechef Timo Lehikoinen
Viktigt med regelbundet underhåll: att säkerställa verksamhetens kontinuitet i det professionella köket.
Miljöbelastningen från köksmaskiner mäts vanligtvis genom förbrukning.
Håll dina professionella köksmaskiner i toppskick - spara pengar och vår planet
Ett välplanerat diskrum förbättrar huvdiskmaskinens ergonomi
Ett välplanerat diskrum förbättrar huvdiskmaskinens ergonomi
Köksplaneringen är det första steget i Metos starka servicepaket
Metos kombinerar erfarenhet och vision i planeringen av det professionella köket